Dragi mladi violinist, violinistica,

 

glazbena igra Vesele notice će ti pomoći kod upoznavanja nota i učenja prstometa u prvoj poziciji. Najprije će ti tvoj učitelj/ica violine objasniti pravila.

 

U igri Vesele notice svaka violinska žica ima svoju posebnu karticu sa notnim crtovljem. Na svakoj od tih kartica možeš složiti posebnu muzičku priču i ujedno naučiti prstomete sa kojima ćeš moći kasnije odsvirati svaku od tih zanimljivih muzičkih priča.

 

Glazbena igra Vesele notice će ti također pomoći kada budeš svirao svoju prvu ljestvicu. U kuverti možeš pronaći posebne kartice na kojima su violinski ključevi u duginim bojama, koji "otvaraju" pojedinačne tonalitete - s obzirom na predznake. Za savjet o korištenju tih kartica također možeš pitati svoga učitelja.

Priče koje se skrivaju na žicama i karticama nam govore o sućuti i ljubavi, o prijateljstvu i igri, o upornosti i radosti. Sve te emocije također možemo naći i u glazbi, a možemo ih i sami izraziti kroz glazbu i naše sviranje.

Za svaku od tih priča, koju ćeš sresti u glazbenoj igri Vesele notice možeš izmisliti svoju vlastitu melodiju. Kad je napišeš, ne zaboravi podpisati i dobro naučiti prstomete - tako ćeš moći kasnije svoju muzičku priču odsvirat prijateljima.

Za pisanje melodije možeš koristiti najduže notno crtovlje koje je skriveno u kuverti. Na njemu ćeš naći nekliko likova koje si već upoznao u Veselim noticama, možeš ih također i obojiti po vlastitom osjećaju.

To crtovlje ujedno je i zagonetka. U njemu je skriveno jedno najpoznatijih djela za violinu i orkestar.

Želimo Vam puno uspjeha u novim glazbenim otkrićima. Nadamo se, da će ti Vesele notice pomoći kod tvojih prvih koraka u svijetu glazbe.

 

 

 

Autori

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2015 happynotes.eu

design by Esinartstudio

esinartstudio@gmail.com

 

Dom

 

Za roditelje

 

Za učenika

 

Za pedagoga

 

Kontakti